CURS DE MONITOR/A DE COLLA DE SARDANA ESPORTIVA

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCL) i els seus sectors (Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida- ACSTELL, Saltem i Ballem i Coordinadora d’Aplecs) preocupats per la situació actual de les colles i per intentar a llarg termini millorar la situació actual, convoquem aquest curs per a formar monitors i monitores per portar una colla de sardana esportiva per tal d’afavorir el ressorgiment de noves colles amb persones formades per dur a terme aquesta tasca. El curs està obert també a capdansers/es de colla activa i tothom qui vulgui participar-hi amb les condicions que esmentarem.

Amb aquest curs es podrà obtenir el títol de monitor/a de colla de sardana esportiva de competició, reconegut per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Les condicions per la inscripció al curs són les següents:

– Ser major de 18 anys

– Saber ballar sardanes

– Saber repartir sardanes i, en cas contrari, se n´haurà d’aprendre.

– Tenir carnet de monitor/a de sardanes (en cas de no tenir-lo, també es podrà dur a terme el curs i s’obtindrà l’acreditació corresponent de tècnic de colla).

– Assistir a un mínim del 90% de les classes.

– Realitzar una avaluació final.

*L’Abast del curs és obert a totes les persones del territori català.

El preu del curs és de 25 euros. Per les persones que no facin el curs, però que vulguin assistir a alguna classe de les programades (amb un màxim de 4 hores), sense possibilitats d´obtenir el corresponent carnet, el cost serà de 10 euros i també caldrà que s’inscrigui al formulari.

Per inscriure’s al curs cal omplir el formulari següent i la data límit de la inscripció és el proper dimarts 28 de febrer: Enllaç formulari

El curs constarà d’un total de 20 hores i es realitzarà a Mollerussa al Teatre l’Amistat (Sala de ball i Sala 2). Hi ha però un dia que serà a Lleida (29 d’abril). Us adjuntem el programa del curs, amb les dates, els horaris i el professorat del curs:

PROGRAMACIÓ DEL CURS




Diumenge 12 de març de 2023: Teatre l´Amistat (Sala de ball) de Mollerussa

9.30- 11.30h: Temari: Dansa i preparació física

Formadora: Núria Argilés Macià

Duració: 2 hores

11.30- 12.00h: Pausa

12.00- 14.00h: Temari: Galop de Fantasia i Punts Lliures

Formadora: Núria Argilés Macià

Duració: 2 hores

Dissabte 25 de març de 2023: Teatre l´Amistat (Sala de ball i Sala 2) de Mollerussa

9.30- 11.30h: Temari: 10 continguts musicals que un capdanser/a hauria de saber

Formador: Albert Palau Subirà

Duració: 2 hores

11.30- 12.00h: Pausa

12.00- 14.00h: Temari: Estratègies per generar cohesió al grup colla i com solucionar

els conflictes

Formadora: Rosa Miralles Pascual

Duració: 2 hores

Dissabte 15 d´abril de 2023: Teatre l´Amistat (Sala de ball i Sala 2) de Mollerussa

9.30- 11.30h: Temari: Tècniques d’assaig de la colla sardanista i programació de la

temporada

Formador: Jordi Llorens Domingo

Duració: 2 hores

11.30- 12.00h: Pausa

12.00- 13.00h: Temari: Evolució i funcionament de l’Agrupació de Colles Sardanistes

de les Terres Lleidatanes (ACSTELL)

Formador: Jordi Llorens Domingo

Duració: 1 hora

13.00- 14.00h: Temari: Evolució i funcionament de la Federació Unió de Colles

Sardanistes de Catalunya (UCS)

Formador: Per confirmar

Duració: 1 hora

Dissabte 29 d´abril de 2023: Escola Parc de l´Aigua de Lleida

Carrer Sant Paulí de Nola, 33

17.00- 20.00h: Temari: Visualitzar l´assaig de les colles sardanistes de diferents

categories

Formadors: Monitors/es del Grup Sardanista Montserrat de Lleida (GSM)

Duració: 3 hores

Dissabte 6 de maig de 2023: Teatre l´Amistat (Sala 2) de Mollerussa

9.30- 11.30h: Temari: Taller d´introducció i aprenentatge de la sardana revessa

Formador: Carles Vall Rusinés

Duració: 2 hores

11.30- 12.00h: Pausa

12.00- 14.00h: Temari: Avaluació del curs (repartiment, interpretació musical de la

sardana i preguntes tipus text).

Duració: 2 hores

FORMADORS/ES DEL CURS

Núria Argilés Macià

Ballarina professional, entrenadora personal i instructora de fitness. Graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, certificada per la Royal Academy of Dance en ballet i per l’Art Factory International de Bologna (Itàlia) en dansa contemporània.

Albert Palau Subirà

Diplomat en Ciències de l´Educació en l´especialitat de Música. Mestre de monitors i monitores i exdansaire de colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.

Rosa Miralles Pascual

Educadora Emocional. Formadora, assessora i conferenciant en educació per la salut i el benestar en intel·ligència emocional i coaching, amb 17 anys d´experiència.

Diplomada en Ciències de l´Educació en l´especialitat d’Educació Física.

Jordi Llorens Domingo

Ballador de les colles del Grup Sardanista Estol d´Agramunt en totes les categories (infantil, juvenil i grans). Ha participat als Campionats de Lleida i als de Catalunya i en varies edicions al Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Té el carnet de monitor i ha entrenat a les colles d´Agramunt molts anys.

Carles Vall Rusinés

Va ser capdanser de la colla Cel Blau de Tàrrega i actualment balla amb la colla Somnis del Pla de Mollerussa. Té el carnet de monitor de sardanes i ha estat monitor a infants i adults molts anys. És informador sardanista a radio Tàrrega. Participa als concursos de sardana revessa d’arreu de Catalunya i a revesses.cat.

Víctor Geli

Professor de llengua catalana i literatura a secundària i batxillerat. S’inicià en el món de la sardana de competició amb la Colla Aires Gironins, actualment és membre de la Colla Violetes del Bosc, de la junta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i responsable de l’Àrea de Campionat. És professor de sardanes i forma part del consell de redacció de la Revista Unió.

……………………………………………….

L’objectiu de la FSCL i els seus sectors és afavorir el ressorgiment de noves colles amb el treball coordinat a cada poble entre l’Agrupació Sardanista, Ajuntament, Grup o col.lectiu cultural motivat en tenir a la seva localitat una colla sardanista, l’Escola, les Famílies i el monitor/a de colla amb el carnet corresponent que acrediti la seva preparació i professionalitat que demanen els temps actuals.

Animem a tothom a assistir-hi per millorar la formació específica, conviure amb altres companys i companyes i afavorir un bon ambient dins del grup COLLA!

– Organitza: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCL) i els seus sectors (Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida-ACSTELL, Saltem i Ballem i Coordinadora d’Aplecs)

– Col·labora: Confederació Sardanista de Catalunya i Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.